Slik unngår du fallgruven etter å ha spist etter en oppbrudd

Jeg pleier å være en følelsesmessig eater. Der har jeg sagt det. Mens andre kan drukne sine sorger i brennevin, har jeg en tendens til å søke trøst i en gruppe brownies (helst med nøtter!) Etter en følelsesmessig opprør.

Jeg er på ingen måte alene.

Mange mennesker vender seg til mat når de føler seg stresset, trist, vondt eller overveldet. Det er derfor over tid å spise ofte under og etter en oppbrudd. Break ups kan ta en ødeleggende toll på oss følelsesmessig, så «trøst» a.k.a. «søppel» mat blir enda mer tiltalende fordi det smaker så godt, pluss det er lett tilgjengelig.

Og alt som får oss til å føle oss godt, som den pint av deilige Ben & Jerry er i kjøleskapet, er bare billetten. Imidlertid er det store problemet med å bruke mat å håndtere, mens «føle seg bra» flyktig, de skadelige effektene på våre taljen og overhelsen er langt mer varig.

Nøkkelen til å unngå farene med å spise etter en oppbrudd er å innse at du kan velge sunnere håndteringsstrategier i stedet. Ok, med så mye fristelse rundt, innrømmer jeg at det er lettere sagt enn gjort. Så, følgende er noen ideer for å hjelpe deg å holde deg frisk mens du helbreder:

    Når du føler deg lav, i stedet for å gå til kjøkkenet, besøk eller ring opp en pålitelig venn og lene deg på deres støtte. De elsker deg og vil hjelpe deg.

Kom i gang. Enten du går, svømmer, løper, jogger, går, sykkel, skøyter, etc., er eksperter enige om at trening ikke bare er bra for kroppen din, men det fungerer også som en stemningsregulator.

Hold en journal. Å skrive om dine følelser kan være et flott uttak. Faktisk har jeg skrevet mer om journaling og fordelene du kan motta fra den.

Latter. Jeg tror virkelig at vi undervurderer det helbredende latteret kan bringe. For eksempel, hvis du føler deg overveldet, sett på din favoritt komedie og la deg slippe av. Det er utrolig hvor mye bedre du føler etter en dyp, hjertelig latter.

    Fokuser på en hobby, eller oppdag en ny. Å bli involvert i en hobby er en utmerket måte å gjøre oppmerksomheten vekk fra dine problemer for å oppnå en oppgave du finner behagelig.

Igjen, disse er bare noen få gode tips for å hjelpe deg med å unngå fallgruvene av over å spise. Jeg oppfordrer deg også til å sjekke ut T.W. Jackson’s The Magic of Making Up-programmet. Til tross for tittelen inneholder hans program gode forslag til sunne måter å takle slutten av et forhold på.

Vennligst stol på at du kan komme gjennom denne vanskelige tiden uten å måtte ofre ditt mentale, fysiske eller følelsesmessige velvære.