Sett et stopp for den endeløse krangling med disse 3 strategiene

Er du bare syk og lei av å kjempe med partneren din om de samme problemene igjen og igjen? Når du argumenterer, blir kamplinjene trukket med de to av dere som ender opp på motsatte sider?

Den triste virkeligheten er at hver dag utallige par lever dette personlige mareritt uten ende i sikte. Begge er overbevist om at deres posisjon er riktig, mens den emosjonelle gulfen mellom dem blir større og større.

Hvordan kan kjærlighet og intimitet muligens vokse under den kvelende skyen av vondt, bitterhet og forargelse disse sammenstøtene skaper?

Når gamle konflikter oppstår i forholdet ditt og truer med å starte andre verdenskrig, må dere begge forplikte seg til å skrive om manuset. Nå er det tid til å velge strategier som lar deg slutte å reagere defensivt og begynne å lytte til hverandre.

Det er mulig å finne felles grunnlag for å skape en atmosfære av respektfull kjærlighet, men det vil ta besluttsomhet og seriøs hensikt fra dere begge. Følgende tre strategier kan hjelpe:
speiling

Når de fleste argumenterer, snakker de eller forbereder seg på å svare på det som blir sagt. Svært sjelden lytter de. Mirroring er en teknikk som oppfordrer aktiv lytting ved å spørre: «Hører jeg deg riktig når du sa …?»

Å stille dette spørsmålet tvinger deg til å ta hensyn til hva partneren din egentlig sier. Denne teknikken alene kan bidra til å avgjøre hva som egentlig er grunnen til de fleste konflikter.
Validering

Når du har bestemt nøyaktig hvilke følelser din partner prøver å formidle, er det viktig å anerkjenne deres gyldighet. Denne valideringen må komme fra et sted med oppriktig forståelse og medfølelse. Å gjøre det bidrar til å styrke en atmosfære av følelsesmessig sikkerhet og tillit til forholdet.
Empati

Sist, men absolutt ikke minst, er empati. Empati er rett og slett å sette deg selv i partneren din sko. Helt klart, dette høres cliche, men mange individer finner denne strategien det vanskeligste fordi det krever at egoet midlertidig settes til side.

Du må gå utenfor konteksten til «Jeg har rett, du har feil!» for å gjøre et oppriktig forsøk på å se ditt forhold gjennom partnerens øyne. Ved å ha det gøy å gjøre det, vil ditt forhold få mange sunne emosjonelle utbytter.

Å være empatisk skaper en fruktbar grunn for større intimitet å vokse ved å fremme mer medfølelse og forståelse. Disse er viktige ingredienser for å holde kjærligheten sterk og levende gjennom årene.

Til slutt, vær sikker på at du kan konfrontere og legge til hvile de kvelende problemene du har kjempet over tid og tid igjen. Det tar bare kjærlighet, intensjon og forpliktelse til å gjøre det.

Lykke til deg.

Føler du at strategiene du bruker for å løse konflikt i forholdet ditt, er effektive? Vennligst del dine følelser med samfunnet ved å kommentere nedenfor.